Miért olyan vonzó az éjszakai nassolás?

Sokan küzdenek azzal, hogy bár nappal megfelelően odafigyelnek étkezésükre, éjszaka kicsúszik a talaj a lábuk alól. Egy új kutatás bebizonyította: oka van annak, hogy sötétedés után nassolásra vágyik. S hogy mit tehet ellene? Kiderül cikkünkből.

A Fox News-on közzétett tanulmány szerint a szervezet arra van beprogramozva, hogy sötétedést követően, különösen 8 óra után egyen édességet, illetve sós rágcsálnivalókat. Van azonban néhány jó módszer arra, hogyan álljon ellen a kísértésnek!

kép: klk/indafoto.hu

kép: klk/indafoto.hu

Először is, hogyha este eszik, akkor több energiát visz be a szervezetébe, mint amennyire annak szüksége van. Ez elhízáshoz vezethet. Mivel a szervezet alvás közben tulajdonképpen karbantartást végez, így annak az ételnek a minősége, amit lefekvés előtt eszik, kulcsfontosságú.

hirdetés

Először is változtasson az esti tevékenységein, például ne a konyhában tevékenykedjen, hanem a fürdőszobában vagy a hálószobában, így kisebb a kísértés. Hogyha hajlamos az esti tévénézés közbeni nassolásra, végezzen közben házimunkát, például vasaljon. Egyszerűen válassza el megszokott tevékenysége és étkezési szokásait. Ne feledje, minden az agyban dől el!

kép: t-adam/indafoto.hu

kép: t-adam/indafoto.hu

Már számtalanszor hallhatta, de az étkezési napló vezetése valóban hatékony. Kutatások bizonyították, hogy azok a nők, akik rögzítették, hogy mikor és mit ettek, többet fogytak, mint társaik.

Feküdjön le időben, ugyanis minél későbbre időzíti alvását, annál valószínűbb, hogy kísértésbe esik. De mindenekelőtt higgyen önmagában, hogy képes megváltoztatni szokásait.
OrientPress Hírügynökség

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?