Mi szívja el az energiáját?

Egészséges ételeket eszik, elég vizet iszik és eleget alszik, mégis kevés az energiája mindennapi feladatai ellátásához? Ennek oka a tányérján keresendő, néhány étel ugyanis kifejezetten elszívja az energiát. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Sok szénhidrát, kevés fehérje

A szervezetnek a szénhidrát helyett fehérjére van szüksége ahhoz, hogy elegendő energiája legye, ráadásul segít megelőzni a vércukorszint hirtelen leesését, ami fokozza az étvágyat. Legyen a reggelije része egészséges fehérje, ami egész napra segít a vércukor megfelelő szinten tartásában, ezzel energiája is biztosított.

kép: Frank Kovalchek

kép: Frank Kovalchek

Hogyan nyerhető vissza az energia?

hirdetés

Egy glutén-, szója- és tejtermékmentes fehérje-shake egy egyszerű módja annak, hogy jól induljon a nap. Hogyha nem szereti a fehérjeporokat, egyen egy szelet pulykahúst, tojást vagy más fehérjében gazdag ételt reggelire.

Túl ritkán eszik?

Az étkezések kihagyása stresszt okoz, ezért még hogyha úgy is látja, hogy nincs elég ideje egy sűrű napon az étkezésre, akkor se feledje, egy egészséges reggeli nem opció, hanem elengedhetetlen része az életnek. Emellett fontos, hogy három-négy óránként egyen valamit, különben nagyon leesik a vércukor szintje, így csökkent az energiája, nem fogja tudni ellátni feladatait.

OPH

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?