Internetes fogantatás

Sztriptíztáncosnevet mégse adjunk a gyereknek! – újabban egyre többször kiáltanak fel így a leendő szülők, akik névválasztáskor az internetes keresőprogramok erdejében próbálnak eligazodni. Világőrület ez, futótűzként terjed a jóléti társadalmakban, ellenőrizni és innen-onnan megnézni, végigfuttatni a nemsokára születő gyerek nevét.
Mert mi van például, ha kiderül, hogy a környéken mások is hasonló nevet adtak a csemetéjüknek. Lássuk be, micsoda tragédia lenne, ha pár év múlva az iskolában három azonos nevű kislány küzdene ugyanannak a fiúnak a figyelméért.
iMac
Manapság persze, a Google világában, erre is van megoldás. Pár óra alatt utcapontosan leellenőrizhető, hogy a környéken kik cseperednek, milyen nevekkel, egyelőre persze még csak a járókákban. A statisztikák szerint ugyanis a szülők 92 százaléka feltesz a gyerekéről valamilyen lekövethető információt az internetre. Például a fotóját a Facebookra.
hirdetés
Vagyis az élet ma már nem a születéssel kezdődik, hanem az internetes fogantatással. Akkor jön egy gyerek valójában világra, amikor a szülei belepörgetik őt, a nevét és a fotóit a virtuális térbe.Onnantól kezdve pedig szabad a vásár. És persze kitör a káosz. Mert ellenőrizni kell és lehet a bűnözők neveit éppúgy, mint a prostituáltakét, politikusokét, bankárokét, épp ki milyen nevet nem akar adni a gyerekének. Szociológusok szerint a többség egyébként különleges nevet keres, de azért nem túl különlegeset. Legyen egyedi, megjegyezhető, de mégse tartsák a szülőket teljesen agyalágyultnak, amikor a gyerek majd bemutatkozik.
forrás és teljes cikk: metropol.hu
hirdetés

Vélemény, hozzászólás?