Nyárra hungarikum lehet a védőnői szolgálat

Akár már a nyárra megkaphatja a hungarikum címet a jövőre százéves magyar védőnői szolgálat – közölte Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti (EP-) választási listavezetője. Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: ‘a védőnői szolgálat a mi nemzeti kincsünk.’
Pelczné Gáll Ildikó a sajtótájékoztatón európai szinten is egyedülállónak nevezte a védőnői szolgálat tevékenységét, szakmai felkészültségét és szervezettségét, hiszen egyszerre foglalkozik a gyermekgondozással, a várandós kismamákkal, a gyermekágyas édesanyákkal és a szűrésekkel is.

A magyar hálózat példaértékű lehet más európai uniós tagállamoknak is, továbbá cél, hogy a védőnőképzés európai központja Magyarországon legyen – mondta a kormánypárt alelnöke, EP-listavezetője.

hirdetés

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít majd a védőnőkre, csakúgy, mint az elmúlt négy évben, amikor az erkölcsi elismerésen túl anyagi megbecsülésben is részesítette a szolgálatot.

Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos a tájékoztatón úgy fogalmazott: ‘a védőnői szolgálat a mi nemzeti kincsünk’.

Az elmúlt négy évben 4,4 milliárd forinttal emelték meg a védőnői szolgáltatás támogatásának összegét – közölte, hozzátéve, továbbra is azon vannak, hogy javítsák a dolgozók helyzetét és munkakörülményeit, ezért is indították el a szolgálat újjászervezését.

MTI

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?