Mandula és gyömbér enyhítheti a várandós nők gyomorégését

A legtöbb kismama terhességének valamely szakaszában szenved gyomorégéstől. Felmerül a kérdés, hogy ilyenkor biztonságos-e a probléma megszüntetésére gyógyszert szedni – illetve, milyen természetes hatóanyagokkal mulasztható a fájdalom? A savlekötők mellett a mandula eszegetése is beválhat.
A gyomorégés viszonylag gyakori probléma terhesség alatt. A második és a harmadik trimeszter alatt a várandós nők mintegy fele panaszkodik súlyos tünetekre. A terhesség közbeni gyomorégés fő oka a bekövetkező hormonális változásoknak, különösen a progeszteron megnövekedésének tudható be.

kép: A könyv íze/indafoto.hu

kép: A könyv íze/indafoto.hu

A savkötő gyógyszerek azonban megzavarhatják bizonyos vitaminok, mint a vas felszívódását, ami pedig igen fontos a terhesség alatt, mivel segíti a hemoglobin megfelelő szinten tartását, ami pedig szerepet játszik az oxigén placentába (méhlepény) történő elszállításában.

A gyomorégés tüneteinek csillapítására két típusú gyógyszer létezik: az egyik semlegesíti a savat, a másik csökkenti annak termelődését. Amíg nem viszi túlzásba, ezeknek a gyógyszereknek a szedése biztonságos. Azonban létezik néhány kiegészítő terápia is:

hirdetés

– mandulafogyasztás
– gyömbér tea
– olyan természetes gyógynövények, mint a csúszós szilfa

Mindazonáltal a legfontosabb, hogy mielőtt bármilyen terápiába belekezdene, konzultáljon orvosával – írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?