Kétszáz év után először született lány az angol családban

Öt generáció óta most először születik kislány a Lawrie famíliába.

Mark Lawrie családja ránézésre csak egy átlagos angol família, mindaddig, amíg meg nem nézzük a családfákon szereplő neveket. A felmenőkről ugyanis egyértelműen megállapítható, hogy nagyon ritkán örökítettek olyan gént, ami kislány születését eredményezte volna a családban. És ez alatt nem pár éves kihagyásokról beszélhetünk, hanem évszázadokról. Ahogy a családfő viccelődött: – “Még a napóleoni háborúk folytak, amikor utoljára lánynak örülhettek a felmenőim”.

“Amikor összejöttünk, Mark elmondta nekem, hogy mi a helyzet a génjeikkel, figyelmeztetett, lehet nem lesz lány gyermekünk, ugyanis az utolsó kislány még 1809-ben született a családban.” -mesélte Hannah, a férfi felesége.

Öt generáció óta, kislányuk az első lány baba a családban. Foto: Facebook

Öt generáció óta, kislányuk az első lány baba a családban. Foto: Facebook

A profi golfozó Mark és 26 éves felesége Hannah, ezek után egyáltalán nem lepődtek meg azon, hogy 2012-ben született gyermekük fiú lett. A kis Masonnek van 2 nagyobb bátyja, akik a férj előző kapcsolatából születtek.

hirdetés

A feleség elmondása szerint rengeteg orvossal konzultáltak a genetikai érdekesség kapcsán, hátha valaki meg tudja mondani, mi az oka, hogy férje, csak fiú gyermekeket tud produkálni. Annyit sikerült megtudni, hogy míg másoknál 50-50% az esélye, hogy lány vagy fiú születik majd a családba, náluk ez az arány sosem volt meg. A születendő gyermek nemét a férfi határozza meg, így Hannah egyetlen dologban tudott segíteni az új baba vállalásakor, az időzítésben.

A három éves Mason is nagyon örül, hogy kishúga született. Foto: Facebook

A három éves Mason is nagyon örül, hogy kishúga született. Foto: Facebook

Kutatások szerint a megfelelő időzítés segíthet abban, hogy milyen nemű baba szülessen az adott párnál. Így a feleségnek nem volt más dolga, mint ovulációs tesztek tömkelegét elhasználni, hogy megállapítsák, mikor tart Hannah ciklusának elején, ugyanis csak akkor volt szabad próbálkozniuk. Bár ez nem épp a legromantikusabb módja a gyerekfogantatásnak, de módszer végül meghozta a kívánt eredményt.

Bár a pár biztos volt benne, hogy ismét fiuk fog születni, a 20 héten elvégzett ultrahangon óriási meglepetés érte őket. Az orvos megállapította, hogy kislányuk születik. Mark emlékszik, hogy mennyire nem akarták elhinni a jó hírt, elmondása alapján felesége mindaddig nem is vette készpénzként, amíg nem tették a kislányt a mellkasára.

A kis Myla Lawrie azóta a család szeme fénye, családot a rokonok elhalmozzák rózsaszín babaruhákkal és kiegészítőkkel, hisz régen volt már, amikor nem csak kék kelengyét lehetett ajándékozni a famíliában. A pár nem tudja, hogy vállalnak-e további gyereket, de azt mondják a családjuk most már teljes, és ha lesz is új csemete, akkor már az sem fog számítani, ha az megint fiú lesz.

hirado.hu

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?