Hogyan lehet megbirkózni a terhesség alatti lábfájdalommal?

Ha fáj a lába, akkor elképzelhető, hogy talpi fascia gyulladása van, ami a lakosság mintegy 10 százalékát érinti, leggyakrabban a terhes nőknél jelentkezik – írja a Fox News.

kép: Albi/indafoto.hu

kép: Albi/indafoto.hu

hirdetés

A talpi fascia egy megvastagodott rostos anyag a lábfej alján, ami a sarok csontjától egészen a lábujjak végéig ér. Feladata, hogy támogassa a lábat és lehetővé tegye a mozgást. Terhesség alatt, hogyha valaki gyorsan hízik különösen az első trimeszterben, az feszültséget okozhat a tapli fasciában és ezzel gyulladást idéz elő. Ez éles fájdalmat okoz a sarkakban, különösen azután, hogy egy ideig ült, vagy reggel ébredést követően. Ebben a relaxin nevű hormon, amely a születés közben termelődik a szalagok lazítása céljából, szintén közrejátszhat.

Ha fáj a lába, hordjon olyan cipőt, amely alátámasztja a láb ívét, másrészt a gyulladás csökkentésére tegye fel a lábát, amilyen magasra csak tudja, ehhez használjon párnákat. A jég szintén segíthet a gyulladás csökkentésében. Tekerje a jeget törölközőbe, majd hagyja a lábán legalább 20 percig.
OrientPress Hírügynökség

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?