Együtt nő a gyerekkel a babakocsi (videó)

Tele az internet és a nagymamák pincéje használt babakocsival, amitől legfeljebb ingyen lehet megszabadulni – ha egyáltalán. Bezzeg legalább öt évig használná a gyerek ezt a multifunkciós járművet, amely pillanatok alatt átalakítható babakocsiból bébikomppá, majd kisbiciklivé.

Piv-O baby gyerekkel együtt növő, multifunkciós babakocsi, tricikliAz argentin Luis Pereira Twist formatervező Piv-O baby fantázianévre hallgató babajárműve maximálisan kihasználja a konstrukcióban rejlő minden lehetőséget. Az átalakításhoz lényegében elegendő egy csavarhúzó, az aluváz elemei igazíthatók a növekvő gyerek igényei szerint.

Piv-O baby gyerekkel együtt növő, multifunkciós babakocsiElső fázisában mózeskosaras kocsiváz. A mózeskosár osztott belseje elővetíti a néhány hónappal későbbi ültető funkciót: a válaszfal lesz az üléslap, a mózeskosár alsó oldala a lábtartó.

Párna vagy takaró béléssel puhává tehető az elsőre rideg benyomást keltő (újrahasznosított) műanyagkosár, amely viszont könnyen tisztán tartható.

Ahogy cseperedik a baba, máris jöhet a második fázis, a bébikomp. Ehhez elég átfordítani a tartórudat, rögzíteni az oldalsó elemeket, és felcsatolni a hevedert.

hirdetés

Jóllehet a bébikompot otthoni használatra nem ajánlja a szakirodalom, mert kimaradhat miatta néhány mozgásfejlődési szakasz, de utcai sétához alkalmas lehet.

Az ugyanis rövid ideig tart, és ilyenkor a komp elsődleges célja, hogy megakadályozza, hogy a gyerek elessen (és koszos legyen).

Piv-O baby gyerekkel együtt növő, multifunkciós babakocsi, tricikliAmikor már biztonsággal mozog a gyerek, elő lehet venni a készlet utolsó elemeit, így az első kerékre rögzíthető pedálokat (persze előtte kismotor-üzemmódban, hajtányként is szaladhat a háromkerekű).

Piv-O baby gyerekkel együtt növő, multifunkciós babakocsi, hulladékcsökkentésIsmét szerephez jut a csavarhúzó, segítségével előreforgatjuk az ülést tartó rudat. Az ülés egyébként szintén tologatható ezen a rúdon, tehát ahogy egyre hosszabb a gyerek lába, úgy lehet hátrébb igazítani. Máris kész a szuper dizájnos tricikli!

Sajnos egyelőre csak koncepció a Piv-O baby, gyártásáról még nincs hír.

forrás: 365.postr.hu

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?