Az alkohol is hízlalhat

A túl sok alkoholfogyasztás nemcsak az egészségnek, de az alaknak is káros, ugyanis a koktélok, a sör és a bor hatására megnő az ember étvágya, így nem elég az ital által bevitt alkohol, de az elfogyasztott ételmennyiség is akár a duplájára nőhet. Ezért csak óvatosan az alkoholfogyasztással – tanácsolja a Fox News cikke.

Ezt a negatív tendenciát támasztotta alá egy nemrég készült brit felmérés, amely szerint a nők 40 százaléka egy-egy este mintegy ezer kalóriát is elfogyaszt csak és kizárólag alkoholból és akkor még nem beszéltünk az ételről. Ráadásul a megkérdezettek fele azt nyilatkozta, hogy az alkoholtól csak éhesebb lesz, s ilyenkor leginkább pizzát, hamburgert vagy chipset eszik.

kép: takacsja/indafoto.hu

kép: takacsja/indafoto.hu

Ennek megelőzésére először is inkább egyen rendesen mielőtt iszik, kevésbé kalóriadús ételt – például sovány húst, zöldséget, amelyek nem szívódnak fel gyorsan szervezetében így sokáig kitartanak.

hirdetés

Figyeljen arra, hogy az alkohol is kalóriát tartalmaz, ezért ha vigyázni szeretne alakjára, kalkulálja bele ezt is, így csak mértékkel fogyasszon alkoholt.

kép: dino/indafoto.hu

kép: dino/indafoto.hu

A sörfogyasztásnál különösen oda kell figyelni, ugyanis nem kevés szénhidrátot tartalmaz, nem hiába hívják folyékony kenyérnek.

OrientPress Hírügynökség

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?