NOE: Jó hír a kétgyermekes családok támogatása!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete jó hírként üdvözli, hogy a kiemelt adóalap-kedvezményt kibővítik a kétgyermekes családok esetében is. Az intézkedés a családok támogatását szolgálja, így nagyobb eséllyel várhatjuk a megszületett gyermekek számának emelkedését-közölte sajtóközleményében a NOE.
A 2011. évi népszámlálás során kapott adatok szerint a születések számának igen erőteljes csökkenése mellett a kétgyermekes családok száma is csökkent az elmúlt 10 évben.

A nagycsaládosok ezért is örömmel fogadják azt a kormányzati elképzelést, miszerint a kétgyermekes családok adóalap-kedvezményét lényegesen megnövelik. A jelenlegi szabályozás módosítására várhatóan a 2015-ös költségvetési tervezetben tesznek majd javaslatot.

hirdetés

Minden nagycsalád az első gyermekkel kezdődik, a másodikkal folytatódik és a harmadikkal teljesedik ki. Az adóalap-kedvezmény lehetséges növekedése azt fogja jelenteni, hogy több pénzzel gazdálkodhatnak a családok.

Az előremutató intézkedés célja a családok támogatása, ezáltal pedig a gyermekvállalás ösztönzése, ami teljes mértékben harmonizál az Egyesület Alapszabályban rögzített értékeivel.

OPH

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?