Mi legyen a zebracsikó neve?

Szép időben kora délután már a kifutón is látni lehet a 2015-ös év első kisállataként világra jött zebracsikót, szerdától pedig kora délután az istállóban is meg lehet tekinteni. Az viszont még nem dőlt el véglegesen, hogy mi legyen a neve.

A csikó nevével kapcsolatban számtalan ötletet és javaslatot kaptunk látogatóinktól, barátainktól. Részint élőszóban, részint e-mailben, részint a Facebook oldalunkra írt hozzászólások formájában.

zebracsikó fotó Bagosi Zoltán

A javasolt nevek között több nagyszerű és kedves ötlet is akad, illetve vannak olyanok is, amelyben szintén értjük a humort, ám mégis úgy találjuk, hogy nem lenne szerencsés csíkos kedvencünknek adni. A nevek közül a gondozókkal egyeztetve végül négyet választottunk ki, ezekre várjuk látogatóink, barátaink szavazatait.

A lehetséges nevek:

hirdetés

Pizsipaci – ez a játékos név magától értetődően a lófélék közé tartozó zebrák csíkos mintájára utal;

Rozi – ennek a névnek nemcsak az az erénye, hogy lánynév és az anyaállat, Romy nevével azonos a kezdőbetűje, hanem az is, hogy számos kelet-afrikai nyelvben, így a szuahéliben is a magyaroshoz hasonló helyesírással, „Rozi” alakban használatos;

Zebibaba – Alan Alexander Milne Micimackó című regényének egyik szereplőjét hívták Zsebibabának Karinthy Emília és Karinthy Frigyes fordításában (az angol eredetiben Roo volt a neve); ennek módosításával, „zebrásításával” alakult ki a Zebibaba név;

Zera – a szuahéli nyelvi környezetben és több más kelet-afrikai nyelvben is használatos lánynév, mely hajnalt, illetve virágszálat jelent.

Szavazni január 19-ig lehet. A szavazás eredményét, s ezzel a zebracsikó hivatalos nevét jövő hét első felében tesszük közzé. Addig, hogy a szavazáshoz, vagy akár a zebracsikó felkereséséhez egy kis kedvet csináljunk, a napokban egy kisfilmet is készítettünk a jövevényről.

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?