Jön a gyed extra

Döntött a kormány az úgynevezett gyed extra bevezetéséről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XII. ülésén elmondott beszédében, a Parlamentben. Orbán szerint Magyarország ellenszél után hátszelet kap a választás utáni években, a most lefektetett alkotmányos alapok pedig a későbbiekben is kitartanak.

Orbán Viktor beszédében elmondta, arra számít, hogy ‘az az ellenszél’, amelyben kormánya az elmúlt három és fél évben végezte a munkáját, a következő parlamenti választás után jelentősen enyhülni fog. A kormányfő a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) csütörtöki ülésén úgy fogalmazott: a választás után, különösen ha ismét egy stabil kabinet jön létre, az ellenszél helyett a hátszél jelensége jelenik majd meg Magyarország és a vele szövetséges európai uniós országok kapcsolatában.

MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

A Kárpát-medencében élő magyarság bízhat abban is, hogy egy sikeres anyaország áll a háta mögött a következő években – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XII. ülésén, a Parlamentben.A kormányfő ezt az Európai Bizottság minap közzétett jelentésére utalva mondta, úgy fogalmazva: már nem az a vita, hogy amit Magyarország csinál, az sikeres-e, hanem hogy mennyire.

hirdetés
MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

A kormányfő hangsúlyozta, bármi is lesz a következő parlamenti választás eredménye, elég valószínű, hogy az ebben a ciklusban lefektetett alkotmányos alapok ‘nem lesznek fölszedhetők’.

Szólt továbbá arról: mindig erőt adott a magyar kormánynak, hogy amikor a nemzetközi viták idején kiállásra volt szükség, akkor a határon túli magyarokra mindig lehetett számítani.

MTI

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?