Házasság Hete: a stabil közeget nyújtó házasság értéke

Idén a „Megtartó hűség” a mottója a vasárnap elkezdődött Házasság Hete rendezvénysorozatnak. A programot immár nyolcadik alkalommal szervezik a keresztény egyházak és civilek, a kormány pedig idén is támogatja, mert jó kezdeményezésnek tartja a házasság értékeiről beszélni. A részletekről a család és ifjúságügyért felelős államtitkár beszélt a hétfői 180 percben.

A család, a házasság kérdése Európa egészét érinti, és bár a válasznak nem feltétlenül kell egységesnek lennie, a nemzeti konszenzus fontos ezekben az ügyekben – hangsúlyozta az államtitkár, aki emlékeztetett rá, hogy alaptörvényben benne van: a házasság egy férfi és nő kapcsolatán alapszik.

hirdetés

A mostani programsorozat – folytatta Novák Katalin – természetesen nem valami ellen, hanem valami mellett áll ki, a stabil közeget nyújtó házasság értékét, megtartó erejét hivatott hangsúlyozni, de nem jelenti azt, hogy bármely más együttélési forma nem lenne elfogadott Magyarországon. Az államnak, politikának minden, értéket képviselő kezdeményezés mellé érdemes odaállnia, ha erre nyitott a másik oldal is. és ezt tette most is – fűzte hozzá az államtitkár.

Novák Katalin a 180 percben emlékeztetett arra is, a kormány programjában kiemelt figyelmet szentel a családoknak, hangsúlyosan pedig azoknak, amelyek gyermeket nevelnek. Ezért kap óriási szerepet a célok közt a munkahelyteremtés, illetve, hogy a családi adókedvezmény révén a munkából származó jövedelmekből minél több maradhasson a családoknál.

A kormány a nők részmunkaidős foglalkoztatásának támogatásával, a bölcsődei férőhelyek számának növelésével, a gyed extra bevezetésével segít abban is, hogy az édesanyák összeegyeztethessék a munkát és a családi életet is, így a vágyott gyermekek megszülethessenek a családban, de ezt a célt szolgálja az családok otthonteremtési kedvezménye, a „csok” is – hangsúlyozta a család és ifjúságügyért felelős államtitkár az Magyar Rádióban.

Kossuth Rádió(180 perc)/ hirado.hu

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?