Csomagoljon egészséges tízórait gyermekének!

Ismét kezdődik a tanév, a gyerekeknek a korai kelés, a szülőknek a tízórai csomagolása, a reggeli rohanás a munkába. Ez már önmagában is sokat elvesz a reggeli készülődés idejéből, hát még hogyha az egészséges életmódra is oda szeretne figyelni, s ennek megfelelően kiválasztani, megvásárolni gyerek tízóraiját. A Fox News cikke szerint azonban mindennek nem kell bonyolultnak és költségesnek lennie.
Fontos szempont, hogy a gyerekek fejlődő szerkezete különösen érzékeny a különböző növényvédő szerekre, ezért az egészséges zöldségekből, gyümölcsökből is igyekezzen olyat venni, amit nem kezeltek ilyen vegyi anyagokkal.

Az alábbiakból különösen fontos, hogy bio-t vásároljon, ezeket kezelik ugyanis a legtöbb növényvédő szerrel: alma, eper, szőlő, zeller, őszibarack, spenót, édes paprika, nektarin, uborka, cseresznye, paradicsom, borsó, burgonya.

hirdetés

Ezen kívül csomagoljon olyan uzsonnát, amelyben megtalálhatók: egészséges szénhidrátok, fehérjék, zöldségek és gyümölcsök. Bár a szendvics csomagolása tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, nem mindig a legegészségesebb. Ehelyett, ha ideje engedi készítsen hidegtálat sovány húsból, főtt tojásból, sajtból és zöldségekből.

Az ételek kiválasztása nemcsak az egészsége, de a koncentráció szempontjából is kulcsfontosságú, így a gyerek jobban oda tud figyelni az órákon, s érthető módon jobban fog teljesíteni az iskolában.

OPH

hirdetés

Vélemény, hozzászólás?