Családbarát mobilapplikációt mutattak be

A családbarát – pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be pénteken Budapesten.


Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Családháló elnevezésű alkalmazás elindítása alkalmából hangsúlyozta: a magyar kormány 2010 óta családbarát országot épít, ezért örömmel tapasztalják, hogy egyre szaporodnak a családokért dolgozó civil kezdeményezések országszerte.

Budapest, 2019. április 26.
Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár (b) és Székely Attila, az applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője az új Családháló mobilalkalmazás bemutatóján a XII. kerületi Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2019. április 26-án. Az alkalmazás a családbarát – pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazza.
MTI/Koszticsák Szilárd

Felhívta a figyelmet arra, hogy a családok megerősítéséről folytatott nemzeti konzultáció is megerősítette: a társadalom támogatja azt a törekvést, hogy az erős családok váljanak a nemzet alkotóköveivé. Ezt szolgálja a kormányzat családtámogatási programja is – tette hozzá.
Ezen törekvéseket mindinkább magukénak érzik a civil szervezetek és a gazdaság szereplői; a családok mindennapi életét segítő kezdeményezések sorába illik a Családháló alkalmazás is – mondta Beneda Attila.

Budapest, 2019. április 26.
Érdeklődők kipróbálják az új Családháló mobilalkalmazást a XII. kerületi Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban tartott bemutatón 2019. április 26-án. Az alkalmazás a családbarát – pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazza.
MTI/Koszticsák Szilárd

hirdetés

Székely Attila, az applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője arról beszélt, hogy 9 hónapos munkával gyűjtötték össze azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását.
Mindennek nyomán több mint ezer helyszín érhető el az alkalmazással. Ezek, a többi között lehetővé teszik, hogy a szülők tisztába tegyék vagy megszoptassák kisgyermeküket – fűzte hozzá.

Budapest, 2019. április 26.
Egy érdeklődő kipróbálja az új Családháló mobilalkalmazást egy okostelefonon a XII. kerületi Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban tartott bemutatón 2019. április 26-án. Az alkalmazás a családbarát – pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető – intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazza.
MTI/Koszticsák Szilárd

Közlése szerint azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok, kormányablakok mindegyike eleget tesz ennek a követelménynek, illetve a nagyobb áruházak, közművelődési és szolgáltató intézmények döntő többsége is.
Arról is beszámolt, hogy a kormányzat 7 millió forinttal támogatta az applikáció megvalósítását.
Az alkalmazás egy térkép segítségével jeleníti meg a családbarát helyeket. Tájékoztatást kaphatnak a felhasználók az intézmény által nyújtott  családbarát szolgáltatásokról, illetve útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

utonev.hu – MTI

hirdetés

Comments are closed.