Nekünk találkoznunk kellett! – Szerelem sokadik látásra

Hogyan lesz egy rosszul indult találkozóból szerelem, majd házasság? Laky Zsuzsi a Miss Európa szépségverseny első helyezettjeként lett országosan (is) ismert, Dietz Gusztáv pedig ketrecharcosként ért el nemzetközi sikereket. A TV2 Legbátrabb páros című kaland-reality műsorának győztesei nagyon távol álló karaktereknek tűntek egymásnak, mégis sokkal több a közös bennük, mint elsőre gondolták volna.

Nagykanizsától Monacóig

Laky Zsuzsi karrierje fitneszversenyzőként indult Nagykanizsán, majd 2003-ban kalandos körülmények között (lásd erről szóló keretes írásunkat) megnyerte a Miss Europe szépségversenyt. Nyugat-Európában ennek a díjnak nagyon nagy presztízse van, a monacói herceg személyesen hívta meg a világsztárokat felvonultató Bal de la Rose-ra. (A monacói Grace hercegnő által alapított közösségi és jótékonysági eseményt, a Rózsák bálját 1954 óta rendezik meg minden évben Monte-Carlóban.) Ezt követően rengeteget utazott a világban, de a nagy szerelem mégis Budapesten érte utol.

Laky Zsuzsi

Cápa a láthatáron!

Dietz Gusztáv szintén sportoló, legtöbben a nemzetközi MMA, vagy ma divatos nevén ketrecharcos karrierje révén ismerik. Többszörös magyar, Európa- és világbajnok, földharc, brazil dzsiudzsicu és grappling pályafutása után profi MMA versenyzőként több nemzetközi szervezet legeredményesebb sportolója lett.

Egy őrző-védő cégnél dolgozott, amely a szponzora is volt. A főnöke ismerte Zsuzsit, mert rendszeresen együtt búvárkodtak. Egyszer csak azt mondja Gusztinak: Tudod, kivel találkozom a hétvégén? A Laky Zsuzsival! Ez nem mondott neki sokat, mert akkor már tudatosan kerülte a médiát a celebvilágban tapasztalt viszonyok miatt, bár addig ő sem élt éppen erkölcsös életet. Elmagyarázták neki, hogy kiről van szó, de ez a számára inkább volt rossz pont, mint jó, a fentiek miatt. Megérkezett Zsuzsi, és meglepő módon nagyon zavarban volt, de Guszti nem volt hozzá kíméletes. Még rá is játszott erre a szituációra, és ahogy csak tudta, cukkolta a kellemetlen helyzetbe került lányt.

…Hogy lehet valakit így elnevezni?…

Nem volt szerelem első látásra – bólogatnak mindketten –, sőt! Zsuzsinak volt gyerekkorában egy Guszti bácsi nevű ismerőse. Na, ettől a névtől, hogy Gusztáv (skandináv név, elemei a harc és a támasz szavakat tartalmazzák), égnek állt a haja. – Hogy lehet valakit így elnevezni? – mondja Zsuzsi nevetve. Viszont gyerekkorától rajong a fehér cápáért, így tetszett neki, amikor kiderült, Guszti sportbeceneve a Cápa. Ez a kettő együtt már elég volt ahhoz, hogy Zsuzsi tudja, nekik találkozniuk kellett, de folytatásban kicsit sem gondolkodott.

…nekik találkozniuk kellett…

Guszti elég kellemetlenül érezte magát a beszélgetésük után, ezért megszerezte Zsuzsi telefonszámát, hogy bocsánatot kérjen, de Zsuzsi azonnal ráförmedt: Soha többet ne merj felhívni! Egy sportoló szereti a kihívást. Elkezdte SMS-ekkel bombázni, és addig könyörgött, hogy találkozzanak, míg végül Zsuzsi belement az újabb találkozóba, azzal a kikötéssel, ha egy barátnője felügyelete mellett történhet a dolog. Ezt több további beszélgetés is követte, de a biztonság kedvéért kettesben sohasem voltak. Néhány hónap után, Guszti nagy meglepetésére Zsuzsi egyszer csak egyedül jött a találkozóra… Ettől a naptól kezdve együtt élik az életüket.

Laky Zsuzsi - Dietz Guszti

Guszti szerint Zsuzsiban van valami olyan természetesség és egészséges önkép, ami vonzó. Mindent otthonról hozunk, és azért szeret annyira leutazni Zsuzsi szüleihez, mert az ott eltöltött napok felérnek egy időutazással. Béke van, nem érzi az ember állandóan azt, hogy valamit csinálni kellene.

Ami belőle egész életében hiányzott, az Zsuzsiban alapból benne van. Ő az első nő az életében, aki annyi érzést, szeretetet és tiszteletet tudott benne ébreszteni, hogy nem kellett mellette senki más, és ez már 10 éve tart.

Luca és Lujzi története

2010-ben házasodtak össze. Első kislányuk, Luca nőnapon született. Guszti azt szerette volna, hogy Lili legyen. Volt egy cuki, királylányos, Lili nevű ismerősük, de Zsuzsi mindig is fiús volt, neki nem jött be ez a rózsaszín habos-babos stílus. A kislányuk óriási, fekete hajjal született, kreol bőrrel, egymásra néztek és eldöntötték, hogy Luca lesz! A kishúga, Lujzi is nagy hajjal született. A Lujza név Zsuzsi választása volt… vagy Gusztié? Ezen elvitatkoznak egy kicsit, aztán arra jutnak, hogy általában úgyis Zsuzsi emlékszik jobban a dolgokra.

Dietz Guszti

Van közöttünk egy állandó, egészséges feszültség – mondja Zsuzsi. Ezen mindketten jót derülnek, és még egy ideig ízlelgetik a mondatot. Temperamentumos személyek, és noha előfordulnak összezördülések, mégis tökéletes az összhang.

hirdetés

Mindenképpen L betűvel kezdődő neveket kerestünk, mert azoknak olyan szép a csengésük – mesél tovább Zsuzsi. Sokat gondolkodtak a névadáson. Fontos volt a jelentés is, Luca (a Lúcia név régebbi magyar formája, amely a latin Luciusz férfinév női párja, jelentése: sugárzóan fényes, illetve hajnalban született) nagyon empatikus és gyönyörű, ragyogó a lelke. Lujzáról (a francia Louise-ből származó név, jelentése: hírnév és háború) pedig állandóan a hírnév és persze híres viselője, Blaha Lujza jut az eszükbe.

Dietz Luca es Lujzi

…én is majdnem Zsuzsa lettem!…

Egyébként én is majdnem Zsuzsa lettem! – lep meg bennünket Guszti egy hirtelen fordulattal. – Császárral születtem, majdnem hat (!) kilóval. Kérdezték anyukámat: hogy hívják a gyereket? Zsuzsa! Vágta rá. De hát fiú! Nem baj, akkor is…

Guszti természetesen szeretne egy kisfiút is – a Bulcsú név mindkettőjüknek nagyon tetszik. Mindenképpen magyar nevet választanak, ha kislány lesz, akkor például Lelle is lehet.

Gusztinak abba kellett hagynia a profi sportot. Egy rossz döntés miatt olyan sérülést szenvedett, hogy már nem versenyezhet. Az edzéseket persze folytatja, és oktatni is rendszeresen hívják. Külföldről többen is komoly pénzeket ajánlottak, de ő az a fajta, aki csak Magyarországon tudja elképzelni az életét. Amikor egy hosszabb út után hazajött, a földet csókolgatta örömében, és amióta megvannak Zsuzsiék, három–négy napnál többet nem bír ki nélkülük.

Bár Guszti nem rajong a médiáért, ha vannak számára vállalható felkérések, azokra Zsuzsi ma sem mond nemet. A FEM 3 az Élet-Forma című műsorban debütál, ahol a legújabb diétás trendekről és az egészséges életmódról beszélget majd vendégeivel.

Nyugodt, családcentrikus életre rendezkedtek be, közel Budapesthez, egy Duna-parti településen. Zsuzsi elkezdte a TF-et is, de amikor Luca született, inkább felfüggesztette a tanulmányait. Úgy tervezi, visszatér a sporthoz, az IWI Nemzetközi Sportiskolában edzőnek tanul, ebben szeretne sikeres lenni, Guszti pedig egy sportklubot tervez alapítani a városukban.

Guszti a médiáról

A környezetünkben sok a csonka család, ez óriási probléma – mondja Guszti. – Már alig van pozitív családkép, az egész világ az önmegvalósításról szól, hogy bármikor lehet új életet kezdeni valaki mással. Nem csoda, ha így is élnek sokan, két–három gyerek után is otthagyják a családot, férfiak, nők egyaránt. Akik már így nőnek fel, még inkább ezt a modellt fogják követni. A tévé és az internet is sokat rombol, ma gyakran azokból lesznek sztárok, akik nem igazán tekinthetők követendő példáknak. Az értékek nem számítanak, sokszor a legbotrányosabb embereket emelik fel és mutogatják az életüket a tévében, emelik őket piedesztálra. Ezt követik a gyerekek, a fiatalok is, már a 12–13 éves kislányokkal is komoly erkölcsi problémák vannak.

Laky Zsuzsi

Zsuzsi Nagykanizsán született, kisgyerekkorától sportolt. Tornászból lett fitneszversenyző, sok versenyt nyert Magyarországon. A Zalai Hírlap gálaestjén mint fitneszes került be a fellépők közé. A szervezők vették észre, hogy milyen helyes kislány, biztatták, hogy érdemes lenne a Zala Szépe versenyen elindulnia. Sohasem foglalkozott azzal, hogy néz ki, ez nem is érdekelte, fiús lány volt.

Ha nem így alakul, akkor jó eséllyel bunyós lett volna, mint a férje. Meg volt róla győződve, hogy nem fogja megnyerni a versenyt, de nagyot tévedett. A váratlan fordulatok itt nem értek véget, az anyuka barátnője – a tudtuk nélkül – benevezte Zsuzsit a Miss World Hungary versenyre. Postán küldte el a fotóját, és a fényképe alapján bekerült a középdöntőbe. Zsuzsi kicsit balhézott otthon, hogy mégis mi ez, de ettől függetlenül elment a budapesti versenyre, ahol nem nyert, „csak” második lett.

Az első három helyezettel aláírattak egy szerződést, hogy ha bármilyen külföldi versenyre kiküldik őket, akkor menniük kell. 2003 tavaszán jött egy telefonhívás: Van három szépségverseny. Melyiken szeretnél indulni? – Egyiken sem, mert nyári munkára megyek a Balatonra – válaszolta, de végül, hogy ne kelljen büntetést fizetnie, egyet mégis elvállalt. A Miss Bikinit eleve kizárta, mert nem akarta magát mutogatni, végül a Miss Europe mellett döntött. A versenyen a szülei is ott voltak. Zsuzsi jól érezte magát, elvolt a lányokkal. Negyvennyolc országból jöttek versenyzők, ki gondolta volna, hogy lehet esélye? Körülbelül az első tizenkettőbe várta magát képzeletben. A zsűriben többek között olyan hírességek voltak, mint Ricky Martin, Jean Alesi és Eros Ramazzotti. Amikor az első öt helyezettet sorolták, egyre nagyobb lett az izgalom, ebben a körben ugyanis már nem szerepelt a képzeletbeli listáján. Mindig azt gondolta, ő lesz a következő. Amikor a harmadik lány neve is elhangzott, nagyon örült, és gondolatban gratulált magának: nahát, második lettem!

Végül kihívták őket a szlovák lánnyal a színpadra, és egyszer csak elhangzott, hogy Miss Europe de mitroit Hongrie!

Radván Xénia, Takács Zoltán

A cikk az Utónév Magazinban jelent meg. Fotók: Szerdahelyi Rita, Bácsi Róbert László

hirdetés
Pin It

Comments are closed.